Gedragstherapie

Momenteel neem ik geen nieuwe klanten aan voor gedragstherapie!

Heeft u problemen met uw hond? Is het voor u onduidelijk waarom uw hond bepaald gedrag vertoont?

Hondengedragstherapeut Rosa Wiggers-Fokkema helpt u graag om inzicht te krijgen in het gedrag van uw hond, het probleemgedrag te veranderen en het contact met uw hond te verbeteren.

Onderstaand een aantal voorbeelden van probleemgedrag bij honden:

  • Blaffen en/of grommen (agressie) naar u, andere mensen of andere honden.
  • Slopen of piepen tijdens het alleen thuis zijn.
  • Angst voor mensen, andere honden of geluiden (vuurwerk).
  • Weglopen tijdens de wandeling of van het erf.
  • Najagen van fietsers, joggers en andere dieren.
  • Druk of hyperactief gedrag.

Dit zijn een slechts een paar voorbeelden van probleemgedrag bij honden. Eigenlijk spreken we pas van probleemgedrag als u (of uw omgeving) het gedrag van uw hond als probleem ervaart. U bent namelijk degene die dagelijks met uw hond samenleeft.

 

Werkwijze gedragstherapiepp

Als u begeleiding wenst bij probleemgedrag van uw hond dan komt Rosa bij u thuis langs voor een consult. Tijdens dit eerste consult observeert zij het gedrag van uw hond en stelt zij u vragen om meer te weten te komen over uw hond, het probleemgedrag, de oorzaak daarvan en de omgang van u met uw hond. Indien nodig doet zij ook enkele gedragstesten bij uw hond. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan hoe u het gedrag van uw hond graag zou willen zien in de toekomst en wat de haalbaarheid daarvan is. Wanneer er voldoende tijd is wordt er direct gestart met praktische oefeningen.

U ontvangt na dit eerste consult een uitwerking van de bevindingen en het praktische behandelplan per e-mail.

Tijdens het eerste consult wordt er ook een afspraak gemaakt voor een vervolgconsult. Het vervolgconsult staat in teken van praktijkbegeleiding in het uitvoeren van de therapie, evalueren van de voortgang en indien nodig aanvullende adviezen. Naast de consulten bij u thuis krijgt u begeleiding via de telefoon of per e-mail.

Wenst u meer begeleiding in de praktijksituatie dan is dat mogelijk door middel van privélessen .

 

U kunt zich aanmelden voor Gedragstherapie door het invullen van het inschrijfformulier, welke u kunt vinden in het menu bij Contact. Na ontvangst van uw inschrijving wordt er contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor het eerste consult.