Instructeurs

Rosa Wiggers-Fokkema

Eigenaresse Hondenschool Wiggers

Gediplomeerd hondengedragstherapeut en instructeur opvoeding en gehoorzaamheid /flyball / treibball

Mijn naam is Rosa Wiggers-Fokkema en ik woon, samen met mijn man Danny Wiggers, onze zoons Victor en Wessel en onze honden in samenmetyoutaRaalte. Zo lang ik mij kan herinneren spelen honden een belangrijke rol in mijn leven. Het was voor mij dan ook een logische keuze om te gaan werken in de hondenbranche.

Sinds 2008 ben ik gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut voor honden. Ik heb mijn opleiding tot instructeur en de opleiding “Gedragstherapie bij honden” gevolgd bij het Van Hall Instituut / Dogvision. Tijdens mijn opleiding en ook daarna heb ik gewerkt als instructeur bij diverse hondenscholen.

Sinds maart 2010 ben ik mij, met mijn eigen bedrijf DogContact, gaan richten op het probleemgedrag bij honden en de begeleiding van hun eigenaren.

Vanaf 2013 is een wens van mij uitgekomen door het starten van onze eigen hondenschool. Naast het werken met probleemhonden kan ik mij nu ook richten op het zoveel mogelijk voorkomen van probleemgedrag bij honden en bijdragen aan een goede basisopvoeding van puppy’s en jonge honden.

Als hondengedragstherapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Gedragstherapeuten voor honden.

Om mijn kennis van hondengedrag en trainen op peil te houden en ook omdat ik het erg leuk en interessant vind, ga ik regelmatig naar lezingen en workshops.

 

Danny WiggersKennis en Ervaring

Mede-eigenaar Hondenschool Wiggers

Instructeur opvoeding en gehoorzaamheid / flyball / treibball

Ik ben Danny Wiggers en run samen met mijn vrouw Rosa Wiggers-Fokkema de hondenschool. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met diverse dieren en zijn honden mijn grote passie. Veel trainerservaring heb ik met mijn eigen honden opgedaan bij diverse hondenscholen. Mijn opleiding tot kynologisch instructeur volg ik bij Tinley academie en heb inmiddels het eerste gedeelte afgerond. Tevens ben ik gediplomeerd flyball en treibball instructeur.

De boxer is mijn favoriete ras en af en toe fokken Rosa en ik met veel plezier een nestje boxer pups. We fokken volgens de regels van de Nederlandse boxerclub. Ik vind het belangrijk dat onze boxers sociaal, werkwillig, gezond en mooi zijn. We doen dan ook regelmatig mee met een show, laten gezondheidsonderzoeken uitvoeren, trainen met onze honden en genieten van hun tijdens de wandelingen.