Nieuws

Voor actueel nieuws volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/hondencentrumcontact

 

2017:   Hondenschool Wiggers is nieuwe naam voor Hondencentrum Contact.

Vanaf 4 januari 2016 gaan wij trainen op onze nieuwe locatie aan de Wijheseweg 32 te Raalte. Dit is een overdekte locatie dus lekker droog en beschut trainen met uw hond!

 

Op 31 december 2014 zijn Danny en Rosa de trotse ouders geworden van Victor!

Oktober 2014: planning november, december en januari / Examen Sociale Huishond en GGB

De planning voor november, december en de eerste week van januari is gemaakt. Bij voldoende animo starten wij eventueel wel extra cursussen die er dan bij gepland worden.

De hondenschool is gesloten op 5 december (Sinterklaas avond) en van 19 december 2014 t/m 4 januari 2015 (kerstvakantie).

Er zijn extra datums gepland om te oefenen voor het examen SHH en GGB.

Kijk in de agenda voor alle (start)datums en informatie!

 

September 2014: Op zoek naar extra instructeur

Vanwege de toenemende groei en de zwangerschap van Rosa zijn we op zoek naar een extra instructeur. Voor meer informatie klik op VACATURE

Mei 2014: Vind het gouden dier en win een tegoedbon van 1000 euro!

Er is een gouden dier verstopt in de Gemeente Raalte. Vind het Gouden Dier en win een tegoedbon van 1000 euro.

De tegoedbon is een jaar geldig en te besteden bij Dierenwinkel Raalte Hond en Dier, Dierenpension Raalte en/of Hondencentrum Contact.

Tips worden gegeven via de media zoals het Weekblad voor Salland en onze Facebook pagina www.facebook.com/hetgoudendier. Daarnaast zullen tips gegeven worden via Dierenwinkel Raalte Hond en Dier,Dierenpension Raalte en Hondencentrum Contact.

Via onzeFacebookpagina blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes omtrent het Gouden Dier!

Spelregels Gouden Dier actie

  • De vinder van het Gouden Dier krijgt eentegoedbon van 1000 euro die hij/zij kan besteden binnen een jaar bijDierenwinkel Raalte Hond en Dier, Dierenpension Raalte en/of HondencentrumContact. De tegoedbon is persoonlijk en niet inwisselbaar voor geld.
  • De vinder van het Gouden Dier meldt zich met hetGouden Dier bij Dierenwinkel Raalte Hond en Dier aan de Markstraat 72 teRaalte.
  • De vinder stemt in dat hij/zij met het GoudenDier op de foto wordt gezet en in de media genoemd zal worden inclusief foto.
  • Deelname aan de zoektocht naar het Gouden Dieris geheel voor eigen risico. Wij gaan er vanuit dat iedere deelnemerverantwoord omgaat met de zoekomgeving en kennen hierin geen enkeleaansprakelijkheid.
  • Dierenwinkel Raalte Hond en Dier is ten allentijden gerechtigd om de zoekactie aan te passen of te stoppen. De zoekactie zaluiterlijk zaterdag 28 juni 2014 aflopen of stopt zoveel eerder als het GoudenDier gevonden is.
  • Stagiaires/medewerkers van Dierenwinkel RaalteHond en Dier, Dierenpension Raalte en Hondencentrum Contact zijn uitgeslotenvan deelname.

 

Maart 2014: Flyball

Danny en Rosa zijn weer een diploma rijker! We zijn nu ook beide gediplomeerd Flyball instructeur. Wat is Flyball?

Flyball is een hondensport waarbij de hond over 4 hindernissen heen wordt gestuurd naar het flyball apparaat. De hond zet met zijn poot het apparaat in werking waarop een bal uit het apparaat komt. De hond vangt de bal op en rent terug over de 4 hindernissen naar zijn baas. Dit alles gebeurd natuurlijk zo snel mogelijk!

Deze sport is dus geschikt voor alle honden die gek zijn op een (tennis)bal!

We starten dinsdagavond 8 april met een nieuwe cursus Flyball. Wil je ook lekker sporten met je hond geef je dan nu op voor deze cursus.

Kennismakingsworkshop Treibball gepland op 9 maart! Voor meer informatie kijk onder het kopje Treibball.

Februari 2014: Treibball en Danny Algemene Basis Opleiding Africhters afgerond.

Danny Wiggers en ik (Rosa) zijn beide geslaagd voor onze Treibball instructeursdiploma. Na twee zondagen flink aan de slag geweest te zijn mogen wij trots op ons diploma zijn met gemiddeld een 9 als cijfer!
Danny heeft daarnaast ook de uitslag binnen van de Algemene Basis Opleiding Africhters (georganiseerd door Tinley/Dogvision) met een eindcijfer van 8,2. Goed gedaan Danny!

Zeer binnenkort plannen we kennismakingsworkshops Treibball zodat u ook met uw hond deze sport kan leren kennen!

Januari 2014: Trimsalon Hondenschoon gaat weer open.
Trimsalon Hondenschoon is weer open. U kunt vanaf heden terecht bij Pets en Co waar Laura een ruimte heeft om te trimmen. Zodra Laura in Wijhe opent laten wij het u weten.

Nieuwjaarsactie: Begin het nieuwe jaar goed bij Hondencentrum Contact!


Goede voornemens om het probleemgedrag van uw hond aan te pakken? Wij helpen u graag op weg. In januari ontvangt u 10 % korting op gedragstherapie of op de intake privéles. U wordt begeleid door gediplomeerd hondengedragstherapeut Rosa Wiggers-Fokkema. Meld u nu aan voor een afspraak in januari via het inschrijfformulier en maak een goede start in 2014!

 

December 2013: Nieuwe samenwerkingspartner Trimsalon Bell Amie en Trimsalon Hondenschoon is tijdelijk gesloten i.v.m. verhuizing.


logotrimsalonbellamieVerheugd kunnen wij de abonnementhouders mededelen dat wij een nieuwe samenwerkingspartner erbij hebben. Als abonnementhouder ontvangt u nu ook 2 keer per jaar 10 % korting bij de trimsalon van Hanneke Wolters: Trimsalon Bell Amie. Trimsalon Bell Amie is gevestigd in Raalte-Noord aan de Baeckenhagen 1. Onlangs is de trimsalon verbouwd en nog groter en moderner geworden.

 

 

Laura Allards Trimsalon Hondenschoon gaat verhuizen van Raalte naar Wijhe. Vanwege de verhuizing is de trimsalon tijdelijk gesloten. Laura hoopt in het voorjaar u weer te kunnen verwelkomen in haar nieuwe trimsalon in Wijhe. Zodra zij weer de deuren opent zullen wij het u laten weten!

We zijn erg blij dat deze twee zeer goede trimsters een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Hondencentrum Contact. 

November 2013: planning december en januari / Examen Sociale Huishond 

De nieuwe planning voor december en de eerste week van januari staat klaar in de agenda. Het eerste examen Sociale Huishond vind plaats op zaterdag 18 januari 2014.

September 2013: 20 t/m 29 september gesloten.

Hondencentrum Contact is van 20 t/m 29 september gesloten i.v.m. ons huwelijk.

Augustus 2013: Facebook

Hondencentrum Contact is nu ook op Facebook. Like ons via https://www.facebook.com/hondencentrumcontact  en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en foto’s!

Augustus 2013: Hondenschool aangesloten bij Federatie Hondensport Nederland

Onderstaand het artikel uit het Weekblad van Salland:

Landelijk erkend diploma behalen met uw hond bij Hondencentrum Contact

Hondencentrum Contact is sinds kort aangesloten bij de Federatie Hondensport Nederland (FHN).  U kunt nu na de Puppycursus en Basis Opvoedcursus doorgaan voor landelijk erkende diploma’s. 

Volgens het FHN programma begint u met  de cursus voor het Sociale Huishond diploma waarbij u en uw hond allerlei praktische oefeningen leren. U kunt hierbij denken aan netjes mee wandelen aan de lijn, blijven met afleiding, braaf gedrag op het terras en omgang hond-hond. In de maatschappij worden steeds hogere eisen aan honden gesteld waardoor dit eigenlijk een basis diploma is die elke baas met zijn hond zou moeten kunnen halen.

Zodra het diploma Sociale Huishond is gehaald kunt u verder naar de “universiteit” voor honden. U traint dan voor gevorderde Gedrag en Gehoorzaamheid bij u hond waarbij de lat steeds hoger wordt gelegd.  Een uitdaging voor iedere baas en hond.

3 juni 2013: Zomer pauze regulier lessen van 16 juli t/m 12 augustus en speciale vakantie lessen: “Leuk bezig zijn met uw hond!”

Vanaf dinsdag 16 juli geldt er een vakantie pauze voor de reguliere lessen bij Hondencentrum Contact. De lopende cursussen gaan weer verder vanaf dinsdag 13 augustus. Abonnement houders betalen de maand juli geen abonnement kosten i.v.m. 4 weken zomerstop. Wel kunnen abonnement houders hun voordeel blijven benutten!

Speciaal voor de mensen die niet op vakantie gaan of tijdens de genoemde periode thuis zijn worden er alternatieve vakantie lessen aangeboden. De vakantie lessen “Leuk bezig zijn met uw hond!” is zowel voor pups als volwassen honden. Bent u in de bouwvakperiode niet op vakantie en wilt u wel lekker bezig zijn met uw pup of volwassen hond? Geef u en uw hond dan op voor één, twee of alle vakantie lessen “Leuk bezig zijn met uw hond!”. Tijdens deze lessen gaan we o.a. de volgende activiteiten doen; zoekspelletjes, sport en spel, hersenwerk en kunstjes leren. Maar het belangrijkste is vooral plezier en lekker bezig zijn met uw hond!

U dient zich vooraf aan te melden per les via de e-mail of telefonisch. De “Leuk bezig zijn met uw hond!” les kost 7,50 euro per keer en abonnementhouders betalen slechts 5,00 per keer. De lessen gaan door bij voldoende aanmeldingen. De datums en tijden vind u in het menu bij Agenda/Lestijden.

1 mei 2013: Dinsdagavond groep Sociale Huishond / Gehoorzame Huishond

De lessen beginnen vanaf 7 mei om 20.15u i.p.v. 19.45u.

22 april 2013: Bijscholing door lezingen en interne cursus “Trainen in beslag genomen honden” volgen bij Martin Gaus Gedragscentrum.

Een interessant en leuk hondenweekend achter de rug. Vrijdagavond gestart met een lezing over loopsheid en sterilisatie bij honden door Ronald Mouwen. Informatie gekregen over de verloop van een loopsheid bij een teef, de voordelen en nadelen van steriliseren en op welke leeftijd de teef steriliseren. Boeiend onderwerp waar verschillende meningen over zijn en waarbij u vooral moet kijken naar uw eigen hond en het doel waarom u de hond wilt laten steriliseren om een goede keuze te kunnen maken.

Zondagochtend begonnen met een kennismaking met Helly Gaus bij het Martin Gaus centrum in Lelystad. Door Helly Gaus wordt ik de komende 1,5 maand intern opgeleid om in beslag genomen honden te kunnen gaan trainen. Een intensief traject waarbij ik dus nog meer kennis krijg over hondengedrag.   Helaas is er op dit moment geen goed beleid voor honden die hebben gebeten. Wilt u meer informatie lezen over het beleid en de petitie tekenen voor een beter bijtincidentenbeleid kijk dan op de website www.verantwoordbijtincidentenbeleid.nl

De zondagmiddag bestond uit een luchtiger onderwerp namelijk een lezing “Creatief lesgeven” door Judith Lissenberg. Leuk om weer wat nieuwe ideeën op te doen. Er werden diverse spelletjes laten zien die je eventueel met je cursisten kan doen. De belangrijkste boodschap was vooral maak plezier tijdens de lessen. Plezierig je hond trainen vind ik absoluut belangrijk want dan bereik je veel meer met je hond!

 

18 april 2013

Zaterdag 13 april stond er een mooi artikel over de hondenschool in de Stentor.

artikelstentor

 

15 april 2013

De dinsdagavond groep (combinatie Sociale Huishond / Gehoorzame Huishond) start de eerste weken om 19.45u tot 20.45u. Als het langer licht blijft dan veranderd de tijd naar 20.15u-21.15u.

22 maart 2013

De eerste aanmeldingen zijn binnen. Vanaf 15 april gaan we lekker aan de slag met de honden, veel leren en plezier maken! Wilt u ook mee doen met uw hond? Schrijf u nu alvast in zodat u verzekerd bent van een plek.

12 maart 2013

Vanwege de uitbreiding van de activiteiten gaat DogContact verder als Hondencentrum Contact! Van harte welkom op de nieuwe website. Er wordt nog hard gewerkt om alle informatie compleet op de website te krijgen en om de website mooi aan te kleden. Mist u informatie op de website of heeft u vragen of opmerkingen dan vernemen wij dat graag van u.

Vanaf heden is het mogelijk om u in te schrijven voor de cursussen waarmee Hondencentrum Contact vanaf half april gaat starten! Heeft u hulp bij probleemgedrag van uw hond nodig of wilt u alvast beginnen met privéles? Vul het inschrijfformulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Uniek in Nederland is de mogelijkheid die Hondencentrum Contact u biedt om een abonnement op uw hondenschool te nemen. Klik op abonnement voor meer informatie.